Facebook maakt bekend dat het in twee jaar tijd 100 miljoen actieve gebruikers heeft van Facebook For Every Phone. Deze native app is een lichtere variant van de standaard mobiele Facebook-app en is speciaal ontwikkeld voor feature phones. Al meer dan 3000 verschillende typen ‘dumbphones’ van verschillende fabrikanten ondersteunen Facebook For Every Phone, meldt programmamanager Ran Makavy van Facebook in een blogpost.

De Facebook -app gebruikt minder data dan de standaard Java-app en mobiele site en geeft gebruikers alleen de basale functies van het sociale netwerk zoals de News Feed, Messenger en foto’s. Ook kunnen profielen worden aangemaakt via Facebook For Every Phone en kun je vrienden zoeken.

Israëlisch platform

Facebook For Every Phone is gebaseerd op Snaptu, een Israëlisch mobiel app-platform dat in 2011 door Facebook is opgekocht en sindsdien ondergebracht is in Californië. Het Snaptu-team lanceerde het platform in juli van dat jaar opnieuw als Facebook For Every Phone.

De app is een belangrijke mobiele aanjager voor Facebook. Bij de lancering twee jaar geleden werden de eerste gebruikers warm gemaakt met 90 dagen gratis datagebruik bij een reeks aan buitenlandse maatschappijen in onder meer India, Indonesië, maar bijvoorbeeld ook O2 Telefonica in Duitsland. Facebook heeft sindsdien wereldwijd partners die Facebook For Every Phone gratis of met korting aanbieden.

Het sociale netwerk maakte begin mei bekend dat het 1,11 miljard gebruikers heeft. Daarvan gebruiken 751 miljoen een mobiele telefoon.

Klik voor groot