Sociaal netwerk nummer één gooit spoedig de chat-functie uit de primaire Facebook-app. Doordat het chatmenu verdwijnt moeten gebruikers die berichten willen blijven sturen en ontvangen de losse Messenger-app downloaden. Het schrappen geldt voor alle mobiele platforms. De eerste gebruikers in Europa zijn op de hoogte gebracht. Hun chat-functie verdwijnt binnen twee weken, meldt The Guardian.

Hotlink

Er geldt nu al een rechtstreekse koppeling ('hotlink') tussen de twee officiële Facebook-apps. Met één druk op je scherm in de primaire app veranderd de omgeving naar die van Facebook Messenger. Op eenzelfde manier keer je terug. "We hebben met Messenger een snelle en betrouwbare berichtendienst gebouwd en het is logisch dat we alle energie en middelen inzetten op die ervaring", luidt het statement van Facebook.

De mobiele Facebook Messenger-app bestaat sinds augustus 2011. Er zijn intussen apps uitgebracht voor Android, iOS, Windows Phone 8 en BlackBerry. Daarin zit sinds januari vorig jaar ook de gratis VoIP-functie. Facebook stopte twee maanden geleden abrupt met de Windowsapplicatie van Messenger. Een specifieke reden werd niet gecommuniceerd.

Lees ook: 7 gratis alternatieven voor WhatsApp