Engadget meldt dat het voor iedereen die een beetje handig is met computers het nu mogelijk is om toch Flash te draaien op de iPad. Daarvoor moet de tablet wel 'jailbroken' zijn, een hack die er voor zorgt dat er software op het apparaat geïnstalleerd kan worden die niet is goedgekeurd door Apple.

Nog geen video

De plugin verkeert nog in een ontwikkelfase. Dat betekent dat Flash nog niet volledig werkt. Er kunnen bijvoorbeeld wel Flash-spellen en animaties gedraaid worden maar het afspelen van video's laat nog even op zich wachten. De makers werken daar wel aan en beloven dat Flash-video's in de toekomst ook afgespeeld kunnen worden. De software wordt in een proces van acht stappen geïnstalleerd.

Flash draait niet op de iPad en iPhone van Apple omdat het bedrijf de software ronduit slecht vindt, zeker voor mobiele apparatuur. Flash zou de batterij teveel belasten en te zwaar zijn voor draagbare gadgets, zo beargumenteerde ceo Steve Jobs. Veel gebruikers zullen toch graag Flash willen draaien op deze apparaten. Heel veel webcontent, vooral veel video, is namelijk alleen beschikbaar in Flash-formaat.