Corning, het bedrijf achter het stevige Gorilla Glas dat veel moderne smartphones tegen krassen beschermt, komt nu met een ultradun smartphoneglas. Het bedrijf noemt het nieuwe type Willow Glass. Het glas is een tiende millimeter dik.

Dun en buigbaar

Een bijkomend voordeel van het ultradunne glas is dat het buigzaam is. Fabrikanten als Nokia en Samsung broeden al een tijdje op flexibele smartphones. Een technologie als Willow Glass kan helpen om buigzame amoledschermen die in ontwikkeling zijn te beschermen.

Willow Glass kan worden toegepast op oled- en lcd-schermen van diverse mobiele apparaten als smartphones, tablets en notebooks. Volgens de fabrikant is het glas zeer geschikt voor het maken van touchscreens. Corning levert Willow Glass naar eigen zeggen nu al uit aan diverse producenten.

Net als kranten

Het nieuwe glastype is dun en stevig genoeg om het op te rollen tot cilinders met een doorsnede van vijf á zes centimeter. Corning zegt dat hierdoor fabrikanten in staat zijn om glas onder hoge temperaturen via rollen op toestellen te plaatsen, op dezelfde manier waarop kranten worden gedrukt.

Door de rollende productiemethode kan het beschermende glas op diverse gadgets worden toegepast. De makers denken dan ook dat het glas behalve op mobiele toestellen ook op andere apparaten kan worden gebruikt.