Een topman van Foxconns moederbedrijf Han Hoi Preciesion Industry verklapt aan The Wall Street Journal dat de iPhone 5 moeilijk te maken is. De productie loopt hierdoor enige vertraging op wat leidt tot tekorten en oplopende levertijden.

Complex design

"De iPhone 5 is het moeilijkste apparaat dat Foxconn ooit heeft geassembleerd. Om het licht en dun te maken, is het design erg gecompliceerd", aldus de anonieme bron. Hij stelt dat er tijd nodig is om de productie te verfijnen. "Oefening baart kunst. Onze productiviteit verbetert van dag tot dag."

Het probleem zit niet alleen in het platte, hecht geïntegreerde ontwerp van Apple's smartphone, compleet met gloednieuwe ultradunne schermtechnologie. De behuizing van de iPhone 5 zorgt ook voor problemen. Sommige uitgeleverde toestellen bleken bekrast te zijn, wat kennelijk in de fabriek is gebeurd.

Krasgevoelige coating

Volgens de Foxconn-informant is de nieuwe coating van de nieuwste iPhone gevoeliger voor krassen dan de materialen van voorgaande toestellen. Hij meldt aan de Amerikaanse zakenkrant dat Foxconn maatregelen heeft genomen om krassen op de metalen buitenkant te voorkomen.

Dit betreft een nieuwe procedure voor kwaliteitscontrole die recent is ingevoerd. "Het is altijd moeilijk om te voldoen aan zowel esthetische behoeften als praktische behoeften."

Oorzaak van rellen

De productieproblemen hebben schijnbaar ook de recente rellen bij Foxconn veroorzaakt. Die grootschalige opstand heeft het bedrijf gedwongen een fabriek stil te leggen. De anonieme topman vertelt dat de rellen enkele productiemedewerkers en personeel van de kwaliteitscontrole betrof. Hij beweert dat de iPhone 5-productie hierdoor niet is beïnvloed.