De tarieven van de mobiele voice-over-ip (VoIP) aanbieder beginnen op 1 dollarcent per minuut. Niet alle gesprekken zullen zo goedkoop zijn: bellen naar een vaste lijn in Nederland kost 1,9 cent per minuut. Ter vergelijking: met SkypeOut kost bellen naar vaste lijnen in Nederland 2,4 dollarcent. Bellen naar mobiele telefoons in Nederland kost met FringOut 21,9 dollarcent. Met SkypeOut kost dat 31,2 dollarcent per minuut.

Goedkoper dan Google

Fring gaat met deze stap niet alleen de concurrentie aan met Skype. Ook het grote Google met zijn Google Voice/Call wordt op de korrel genomen. Skype en Google zijn twee van de weinige grote spelers in de betaalde VoIP-markt. Een gesprek vanuit Google Call naar een Nederlands netnummer kost 2 dollarcent per minuut, naar mobiel bellen kost 23 cent per minuut.

Voorheen was het mogelijk om via Fring Skype te gebruiken om Android- en iPhone gebruikers te bellen. Na de lancering van de iPhone 4 blokkeerde Skype gesprekken via de Fring-app. In plaats van het geschil te lijmen, biedt Fring liever zelf een vergelijkbare functionaliteit. Dat deed het al voor bellen naar andere Fring-gebruikers, en daar is nu FringOut aan toegevoegd. Het is een duidelijke kloon van SkypeOut, dat dezelfde service biedt.

Alleen voor Nokia

FringOut werkt op dit moment alleen op Nokia-telefoons. Er wordt nog gewerkt aan ondersteuning voor Android- en iPhone-toestellen. Tarieven voor andere landen zijn op de site van Fring te bekijken via een calculator.