Android enthousiastelingen die nu al een G1 willen bestellen kunnen dat doen via de site van T-Mobile. Vanaf 20 januari kunnen start er ook een voorinschrijving bij verschillende winkels van de telecomprovider, bij deze inschrijving moet wel een aanbetaling van vijftig euro worden gedaan. De toestellen worden vanaf 30 januari geleverd.

Het toestel is inclusief een tweejarig abonnement van 29,50 euro per maand verkrijgbaar. De gebruiker koopt dan het toestel, een abonnement met 300 belminuten en onbeperkt mobiel internet. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere abonnementen voorhanden.

Software

T-Mobile brengt de Google-telefoon ook uit in Oostenrijk, Tsjechië, Polen en Duitsland. Eerder werd het toestel al verkocht in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De G1 heeft gps, hsdpa en wifi. Daarnaast is het toestel uitgerust met een touchscreen, een qwerty toetsenbord en een trackball.

Software voor de telefoon is verkrijgbaar via Android Market, de app store voor het Android platform. Via de applicatiewinkel zijn verschillende programma's te downloaden zoals ShopSavvy, een Android-applicatie waarmee gebruikers barcodes kunnen scannen. Vervolgens kan er dan online de goedkoopste prijs van het product opgezocht worden, plus de locatie waar het te koop is. Dat kan zowel online als offline zijn.

Groter dan iPhone

Veel Nederlandse ontwikkelaars denken dat het Android platform groter gaat worden dan de iPhone, bleek onlangs op het Android Dev Camp in Amsterdam. Omdat Android op veel verschillende telefoons gedraaid kan worden zou het platform uiteindelijk de Apple telefoon voorbij streven.