Dat hebben de twee bedrijven aangekondigd op het Mobiel World Congress in Barcelona. De samenwerking betekent vermoedelijk dat de NFC-betaaldienst (Near Field Communication) Visa payWave geadopteerd wordt door Samsung in zijn eerstvolgende vlaggenschip de Galaxy SIV.

De betaalapplicatie zou via een softwareupdate ook uitgerold gaan worden op andere Samsung-smartphones met NFC-ondersteuning, aldus Bloomberg.

Samen ontwikkelen

Daarbij wordt Samsung onderdeel van het Visa Ready Partner Program, dat vrijdag is aangekondigd. Dat programma is gestart om de snelheid van bevestiging en licenties van Visa-betalingssystemen op verschillende apparaten, waaronder smartphones, door te ontwikkelen.

De twee spreken van een mondiale samenwerking. Visa werkt al jaren aan een digitale betaalmethode via de smartphone, maar in de praktijk slaat mobiel betalen nog altijd niet aan. Daarbij heeft het in Google wel al een stevige concurrent. Retailers in de Verenigde Staten verwachten dat Google Wallet dé betaalmethode van de toekomst wordt, nog voor de in Europa populaire EMV-chip.

Wereldwijd opereren

Maar Samsung en Visa willen wereldwijd gaan opereren. “De samenwerking met Visa is een stap vooruit naar een mondiaal mobiel betaalplatform", aldus Samsung in een statement rond de deal. Het Koreaanse bedrijf heeft al laten weten dat het zijn Galaxy SIV op 14 maart presenteert. Daarbij wordt er verwacht dat er in 2017 rond de 2 miljard apparaten worden verscheept met NFC-ondersteuning.