Garmin-ceo Cliff Pemble vertelde aandeelhouders afgelopen vrijdag dat de nuvifone eind juni of begin juli verkocht wordt in bepaalde delen van Azië. Europa en Noord-Amerika moeten nog wachten, het is onduidelijk wanneer de telefoon daar uitkomt. Pemble liet wel weten dat Garmin "dicht in de buurt komt" van het aankondigen van een release buiten Azië.

De nuvifone werd al begin 2008 op de CeBIT in Hannover onthuld. In plaats van een telefoon met gps, is het eerder een navigatieapparaat met een telefoon erin. Het toestel heeft een touchscreen en maakt gebruik van de verkeersinformatie en kaarten van Garmin.

Uitstel

De nuvifone is Garmins eerste stap op de mobiele telefoonmarkt en wordt gezien als een van de sleutelelementen in de toekomst van het bedrijf. Fabrikanten van mobiele telefoons en providers zagen aan de poten van het navigatieimperium door vergelijkbare toepassingen aan te bieden voor mobiele telefoons. Vorige week werd bekend dat TomTom vanaf deze zomer navigatiesoftware en een carkit voor de iPhone gaat leveren.

Het uitbrengen van Garmins nuvifone werd meerdere malen uitgesteld door technische problemen en onderhandelingen met telco's.

Asustek

In februari maakte Garmin bekend te gaan samenwerken met Asustek. Samen willen de bedrijven meerdere smartphones op de markt brengen. "We hebben helaas niet zo gepresteerd als we hoopten bij het uitbrengen van het product", zei Pemble. Hij weigerde verdere details over de telefoon bekend te maken.

Een blik op nuvifone tijdens het Mobile World Congress 2009 in Barcelona: