Motorola heeft, net als LG, een lijn van semi-modulaire smartphones die je uit kan breiden met allerhande randapparatuur. LG's G5 was niet echt een groot succes en men was niet echt te spreken over de modules. Motorola lijkt het met de Moto Z-lijn beter voor elkaar te hebben en heeft op dit moment verschillende toestellen die compatibel zijn met de verschillende modules (ook wel Moto-mods genoemd).

De Londense startup Livermorium werkt nu aan een uitschuifbare toetsenbord-uitbreiding die voldoet aan de wensen van de echte toetsenbordtelefoon-fans. "Het landscape QWERTY-toetsenbord is al vijf jaar lang niet meer te vinden op de smartphone-markt en er is al geen high-end landscape-slider meer geproduceerd sinds 2012. Zware IM-gebruikers, technologie-fans, hackers, wetenschappers, ontwikkelaars en mensen die veel waarde hechten aan productiviteit wachten al jaren op een opvolger," aldus Liangchen Chen van Livermorium.

De toetsenbord mod heeft een 5-row QWERTY landschape slider en kan 45 graden worden gedraaid. Daarnaast heeft de mod een extra accu aan boord waarmee de (al indrukwekkende) accuduur van de Moto Z-smartphone kan worden verlengd. Gebruikers kunnen onder andere ook kiezen voor exemplaren met QWERTZ en AZERTY-indeling.

Het crowdfunding-project is afgelopen weekend van start gegaan en er is op dit moment al bijna 20.000 dollar opgehaald. Om het project een succes te laten worden heeft de startup 100.000 dollar nodig.

De uitbreiding zal ongeveer 120 dollar kosten, maar mensen die het project steunen via de Indiegogo-pagina, kunnen er eentje reserveren voor de helft van de prijs.

De keyboard mod zal, net als alle andere Moto mods, werken op de Motorola Moto Z, Moto Z Play en Moto Z Force. Motorola heeft beloofd de uitbreidingen minimaal drie jaar te ondersteunen en zal in die tijd nog meer toestellen uitbrengen die overweg kunnen met de uitbreidingen.

Lees ook: Hoe de smartphone gered kan worden