Spaanse Google-medewerkers krijgen een speciale Google-simkaart bij hun Nexus S-telefoons, blijkt uit foto's op Spaanse webfora. Google zou in Spanje een virtuele mobiele telefonie-aanbieder, een zogeheten MVNO, hebben opgezet. Google zou daarbij gebruik maken van de infrastructuur van andere telecombedrijven. Het bedrijf heeft de dienst zelf niet bevestigd.

Datagebruik inkopen

Voordeel voor Google zou zijn dat het bedrijf met korting datagebruik voor alle toestellen kan inkopen bij een van de vier Spaanse telefoonnetwerken: Movistar, Vodafone, Orange of Yoigo. Ook kan Google internationale roamingkosten zien te drukken.

Google bood eerder al de eerste Nexus-telefoon aan via zijn eigen sites in plaats van via telecombedrijven. Die aanpak mislukte, omdat het toestel zonder subsidie van de telco's duurder was in combinatie met sim-only abonnementen.

Ook met zijn voip-dienst Google Voice strijdt Google tegen de traditionele telecompartijen. Een Google-manager vertelde deze week dat Google Voice binnenkort ook in Europa van start zal gaan. Voice wordt al getest door Google-medewerkers in enkele Europese landen.

Update 15:03: Volgens de Spaanse site Movilonia.com gaat het om een hoax.