Google heeft een aangepaste versie van de Software Development Kit (SDK) uitgebracht voor Android, het gratis mobiele platform. Daarnaast is er ook een schema uitgekomen met data voor toekomstige updates aan de SDK.

Naast het verhelpen van een groot aantal bugs in de SDK bevat de nieuwe versie ook 'massa's' veranderingen aan de interface, aldus een blogpost van Dan Morrill van Google. De SDK bevat ook nieuwe applicaties, zoals een wekker, rekenmachine, camera, muziekspeler, afbeeldingenviewer een een applicatie voor instant messaging.

Google heeft een algemene tijdlijn voor toekomstige updates bekend gemaakt. Mocht daar de behoefte voor bestaan dan kan Google in september een nieuwe update voor de SDK uitbrengen. De definitieve 1.0 versie van de Android software zal waarschijnlijk het licht zien in het derde of het vierde kwartaal van dit jaar. Bovendien is Google van plan om in het vierde kwartaal de broncode van Android vrij te geven.

De aangepaste SDK en de tijdlijn volgen op het verschijnen van een petitie die door meer dan 200 Android-ontwikkelaars is ondertekend.

Eerste Android telefoon

Naast het verschijnen van de SDK heeft de Federal Communications Commission (FCC) in de Verenigde Staten documenten uitgebracht waaruit de Dream Phone van HTC wordt goedgekeurd. Dit wordt beschouwd als de allereerste telefoon die op Android gaat draaien.

Alhoewel er nog geen telecom aanbieder is verbonden aan het verschijnen van de Dream Phone, wordt T-Mobile genoemd als de provider die Android-gsm in de VS uit gaat brengen. HTC heeft de FCC verzocht om enkele details rondom de Dream Phone pas te onthullen op 10 november, wat zou kunnen betekenen dat dit ook de verschijningsdatum van de Dream Phone zal worden.

Noch Google, noch HTC hebben de geruchten rondom de Dream Phone bevestigd dat deze ook daadwerkelijk op Android gaat draaien, maar op het internet zijn er genoeg geruchten te vinden dat dit wel het geval gaat zijn. Compleet met foto's en video's die de geruchten versterken.