Google voegt Street View toe aan de mobiele webversie van Google Maps. Daarmee kunnen gebruikers ook via de browser op hun mobiele telefoon gebruik maken van de 3D-straatfoto's. TheNextWeb-journalist Walt Mossberg meldt dat hij de functie tot tevredenheid heeft getest en dat Google de dienst morgen uitrolt.

Apple Maps vs. Google Maps

De toevoeging van Street View kan moeilijk los gezien worden van de recente beslissing van Apple om Google Maps te weren van zijn iOS-apparaten. Sinds Apple vorige maand officieel afscheid nam van Google Maps op de iPhone en iPad en het eigen Maps introduceerde, toont Google stap voor stap aan zijn zaken beter op de rit te hebben.

Vermoed wordt dan ook dat er binnenkort een eigen (standalone) applicatie komt van Google Maps voor iOS. Hoewel het voor Googles Android een onderscheidende functionaliteit zou kunnen zijn, die kopers kan trekken, heeft Google volgens Mossberg al verklaard dat het de iPhone en iPad een te groot platform vindt om te negeren. Met deze toevoeging van Street View worden ook die alvast bediend.

De voorsprong van Google

Voor het afscheid van Apple liet Google in juni al zien wat het in huis heeft. De zoekgigant heeft naar eigen zeggen omgerekend bijna 42 miljoen kilometer afgelegd om gedetailleerde kaarten van 187 landen aan te bieden. Maar dat heeft de beslissing van Apple niet veranderd.

Inmiddels heeft CEO Tim Cook van Apple zelfs officieel zijn excuses aangeboden voor het teleurstellende eigen Maps. Hij schreef onlangs een open brief aan gebruikers met het advies voorlopig maar andere kaartapplicaties te gebruiken.