Star Droid vergelijkt de positie van de gebruiker op basis van gps-gegevens met bestaande kaarten van het heelal. De applicatie voegt tags toe aan planeten en sterren die boven de gebruiker aan de hemel staan. De interactieve kaart is te zien via de viewfinder van het toestel. Dit meldt The Telegraph.

Volgens de krant kan Star Droid helpen om de interesse in de ruimte weer aan te wakkeren. Huis-tuin-en-keuken astronomen hebben namelijk veel last van van lichtvervuiling en kunnen met hun telescopen veel hemellichamen niet meer waarnemen.

Augmented reality

De stap naar 'augmented reality', een manier om informatie toe te voegen aan de omgeving die alleen zichtbaar is voor gebruikers van bijvoorbeeld een mobiele telefoon, zou een uitbreiding zijn van toepassingen voor het bestaande kaartenportfolio van Google. Voor Star Droid worden de ruimtekaarten van Google Sky gebruikt.

De zoekmachinegigant bouwt zijn kaartendiensten steeds verder uit. Naast Google Earth en Google Sky werd onlangs in Nederland Google Streetview gelanceerd. Gebruikers kunnen in vier Nederlandse steden via de applicatie 360 graden om zich heen kijken en als het ware door de stad wandelen.

Ontwikkeling

Officieel wilde Google niets zeggen over de applicatie. Een woordvoerster laat weten dat "er altijd een hele hoop fantastische applicaties worden ontwikkeld".