Google Voice is in eerste instantie een aantal uitbreidingen op het bestaande pakket van GrandCentral, een voip-dienst die Google in 2007 overnam. Het pakket biedt klanten reeds een serie diensten om de hedendaagse communicatiewirwar van mobiele- en vaste telefonie maar ook voicemail en e-mail te stroomlijnen, zoals één nummer dat doorschakelt naar vast of mobiel, werk- of privételefoon en een centrale online voicemailbox voor alle verschillende telefoons.

Persoonlijke telefooncentrale

Google voegt daar nu de mogelijkheden aan toe om internationaal te bellen en verschillende inkomende gesprekken samen te voegen tot een conference call. Daarnaast wordt het mogelijk om ingesproken voicemails automatisch te laten uitschrijven en te versturen naar de mailbox of telefoon. De spraakherkenningstechnologie die hiervoor noodzakelijk is heeft Google eerder ontwikkeld met de exploitatie van het computergestuurde informatienummer Goog-411.

De nieuwe functies komen eerst beschikbaar voor GrandCentral-klanten. Binnenkort zal Google alle bestaande en nieuwe diensten onder de noemer Google Voice voor meer gebruikers beschikbaar stellen, meldt het bedrijf op de blog.