Google ontwikkelt een eigen maps-app voor iOS die nog voor het eind van het jaar af moet zijn, zeggen betrokkenen tegen The New York Times. Nadat Apple in het nieuwe iOS6 de Google Maps-app heeft vervangen door zijn eigen kaartdienst, ontstond er veel speculatie over de vraag of Google zelf een eigen maps-app voor Apple-apparaten zou maken. Veel gebruikers van iO6 zijn ontevreden over de Apple Maps-app die onnauwkeurig en onbetrouwbaar blijkt.

Verrassing

Een van de redenen waarom Google nog tijd nodig heeft voor zijn eigen iPhone-app is dat het bedrijf lange tijd dacht dat de app voor Google Maps op de iPhone zou blijven. Apple had immers nog een jaar een licentie-overeenkomst met Google, schrijft The Verge. Voor Google kwam het volgens The New York Times als een verrassing dat Apple in juni bekendmaakte zelf een nieuwe kaartapp te maken en de oude te vervangen.

3d-beelden naar Google Maps

Tot nu toe heeft Google nog niet officieel gezegd dat er een Google Maps-app voor iOS-apparaten komt. Dinsdag vertelde topman Eric Schmidt nog dat het bedrijf geen Google Maps-app heeft ingediend bij Apple. Volgens de NY Times zijn die plannen er zeker, maar gaat het allemaal wat langer duren.

Een complicatie is dat Google het liefst een app uitbrengt met 3d-beelden, zodat hij vergelijkbaar is met die van Apple, die dat ook heeft. Maar Google heeft alleen 3d-beelden in Google Earth, dat een aparte app heeft en een gescheiden codebase van Google Maps. Het combineren van de twee kost tijd.