Eerder hield Google vol dat de twee platformen elk een eigen plek hebben en niet overlappen. Afgelopen week zei Google-oprichter Brin echter: "Android en Chrome OS zullen uiteindelijk samenkomen". Hij zei dit tijdens informele gesprekken met journalisten na afloop van de persconferentie over het vrijgeven van de broncode van Chrome OS.

Linux-basis

Beide projecten van Google zijn gebaseerd op Linux en gebruiken de open source WebKit-code. Het is nog niet duidelijk wanneer Android en Chrome OS daadwerkelijk in elkaar opgaan. Brin deed daarover geen uitspraken.

Chrome OS is bedoeld voor mini-laptops en Android is bestemd voor smartphones en andere mobiele apparaten. Terwijl laptopmakers de eerste modellen met Android als extra besturingsysteem in voorbereiding hadden, kondigde Google in juli aan met een tweede besturingsysteem te komen.

Twee trends

Fabrikanten van consumentenelektronica zetten ook steeds vaker Android in. Zo presenteerde Parrot onlangs een digitale fotolijst die draait op Android en lanceerde boekhandelketen Barnes & Noble een e-reader die op Android draait.

Google kwam vrijdag nog met een persverklaring over de woorden van Brin. De internetreus liet daarin niet meer weten dan dat het twee trends ziet samenkomen: computers worden steeds meer mobiele apparaten en mobieltjes worden steeds meer kleine computers.