De nieuwste versie van Google's Android besturingssysteem heeft veel weg van Chrome. Android Honeycomb is opgebouwd rondom web apps, waarvan de browser één van de belangrijkste is.

Verder lijkt het nieuwe besturingssysteem in meerdere aspecten erg op het iOS van Apple. Er is een uitgebreide boekenwinkel bedoeld om Google eBooks te ontsluiten, met bijbehorende webwinkel. Ook de Gmail app heeft een indeling die erg lijkt op de mailapplicatie van de iPad.

Geoptimaliseerde webapps

Google heeft verder een speciale YouTube app gemaakt die is vormgegeven voor Android 3.0. Daarnaast wordt videobellen via Google Talk gepromoot, een service die al langer wordt aangeboden aan gebruikers van Google's chatservice. Ook Google Maps is geoptimaliseerd voor het tablet-OS.

Het beginscherm van de Honeycomb borduurt voort op eerdere versies van Android. In tegenstelling tot iOS lijkt het meer op een traditioneel bureaublad. Onderin staan de verschillende apps netjes naast elkaar opgesteld, de rest van het scherm is ingeruimd voor widgets. gebruikers kunnen zo direct kijken in hun Gmail-inbox, hun kalender in de gaten houden of doorklikken naar de browser.

Onderstaande video is door Google gepubliceerd in het Android kanaal op YouTube.