Google introduceerde vorige week een aangepaste versie van zijn Software Development Kit (SDK) voor Android. Hierin wordt bevestigd dat Android geen 'omvattende' Bluetooth API zal bevatten. Google zal zijn plannen hieromtrent nog toelichten op zijn Android-blog, zo liet een woordvoerder tegenover de nieuwsdienst van IDG weten.

Mogelijk wel ondersteuning

Vooralsnog blijft het dus nog een beetje duister wat Google bedoelt met 'geen omvattende Bluetooth API'. Een mogelijkheid is dat Google wel ondersteuning biedt voor Bluetooth zodat mobiele gebruikers een draadloze verbinding kunnen maken met bijvoorbeeld de Bluetooth-headset. Het ontbreken van een API zou 'slechts' kunnen betekenen dat ontwikkelaars geen Android-applicaties kunnen bouwen die gebruik maken van Bluetooth. De API zou dan in een latere versie komen.

De definitieve 1.0 versie van het mobiele platform Android moet in het derde of het vierde kwartaal van dit jaar het licht zien. De Dream Phone van HTC wordt waarschijnlijk de eerste mobiele telefoon die Android draait.