"We brengen de Google Voice-ervaring naar een compleet nieuw niveau met de lancering van de officiële Google Voice for iPhone-app", blogt de internetreus. De app vereist minstens iOS 3.1 en is nu te downloaden in de iTunes App Store. Dat geldt dan wel alleen voor Amerikaanse iPhone-gebruikers; de app is net als de Voice-dienst zelf voorbehouden aan de Verenigde Staten.

Apple-verbod

De Google Voice-app is al tijden 'beroemd' omdat het de verbittering tussen Apple en Google aangaf. De iPhone-maker heeft de app vorig jaar juli al geweigerd, omdat het de functionaliteit van de Apple-smartphone dupliceert.

Vervolgens stelde Apple dat het de app niet had geweigerd, maar "nog in beraad had". Die situatie heeft wel bijna anderhalf jaar geduurd. In september dit jaar is het bedrijf van Steve Jobs teruggekomen op het officieuze verbod op Google Voice.

Html5-webapp

In de tussentijd heeft heeft Google een omweg genomen; het heeft een webapp gemaakt voor zijn Voice-dienst. Die html5-applicatie is in januari dit jaar verschenen. Het is niet bekend of Google dit webalternatief voor zijn nu verschenen app aanhoudt, of dat die wordt geschrapt.