Google heeft Google Voice sinds dinsdag open gesteld voor alle Amerikanen. Tot nu toe moesten gebruikers een uitnodigingscode aanvragen om de dienst te kunnen gebruiken. Die beperking heeft Google dinsdag opgeheven: alle Amerikanen kunnen Google Voice nu uitproberen. Over een introductie van Google Voice buiten de VS is nog niets bekend.

Google introduceerde Google Voice, een webplatform voor beheren van telefooncommunciatie, in maart 2009. Google Voice biedt één telefoonnummer waar alle andere telefoons naar toe zijn te schakelen. Voicemails verschijnen als e-mails binnen Gmail met de uitgeschreven tekst van de achtergelaten boodschappen. Google Voice biedt ook gratis gesprekken en sms-berichten naar bepaalde nummers in VS en Canada en lagere beltarieven voor internationale gesprekken.

Apps

Google Voice heeft ook een webapplicatie voor gebruik op mobiele telefoons. Google koos voor een webapp nadat Apple Google Voice uit zijn App Store had geweerd. Daarnaast heeft Google ook speciale Google Voice-app gebouwd voor Android en Blackberry. De voicemailspeler is sinds kort geïntegreerd in Gmail. Ook is het mogelijk Google Voice te gebruiken met bestaande nummers. Volgens Google zijn er al meer dan een miljoen gebruikers van Google Voice.

Voip-overnames

Sinds vorige maand biedt Google de Voice-dienst ook aan Amerikaanse studenten wiens e-mailadres eindigt op de domeinextensie .edu. Vorige maand nam Google het VoIP-bedrijf Global IP Solutions (GIPS) over. In november vorig jaar slokte de internetgigant ook al Gizmo5, eveneens maker van VoiP-software, op.