Apple lijkt klaar om nieuwe Google Voice-applicaties goed te keuren. Sean Kovacs, die de onofficiële applicatie GV Mobile maakte liet via Twitter weten dat Apple zijn applicatie waarschijnlijk goed gaat keuren als hij deze opnieuw indient, zo meldt AppleInsider.

Cydia

De applicatie van Kovacs werd vorig jaar nog verwijderd uit de App Store waarna hij zijn applicatie besloot aan te bieden via Cydia, waar gebruikers met een jailbroken iPhone software kunnen vinden. Mede omdat hij geen duidelijkheid kreeg over de reden dat zijn app was verwijderd. De officiële applicatie van Google werd zelfs nooit goedgekeurd door Apple.

Volgens Kovacs voldoet zijn applicatie wel aan de nieuwe richtlijnen die Apple donderdag bekendmaakte.

Versoepeling

Apple versoepelde donderdag haar regels voor applicaties op het iOS platform. Zo is het weer mogelijk om applicaties voor de winkel in te dienen die niet met Apple’s eigen software zijn ontwikkeld. Ook mogen ontwikkelaars advertenties van Google’s AdMob blijven gebruiken. Als vervolg daarop lijkt de deur voor Google Voice dus ook weer open te staan.

AT&T

Met Google Voice kunnen gebruikers via VoIP gratis bellen en sms'en binnen de VS en Canada. Voor 1 dollarcent per minuut kunnen klanten bellen naar het buitenland. De applicatie werkt alleen in de VS. Toen Google Voice applicaties werden geweigerd, werd gesuggereerd dat telecombedrijf AT&T hier een hand in zou hebben.