Dat is de Chinese fabrikant al sinds 2013, toen het concurrent HP van de troon stootte. Lenovo boert de laatste jaren goed, met name dankzij de sterk groeiende thuismarkt in China. Die gebruikt het bedrijf als springplank om te kunnen investeren in Afrika, het Midden-Oosten en ook Europa. Hoewel beter bekend als pc-maker, verkocht het bedrijf het afgelopen tweede kwartaal met 15,8 miljoen stuks voor het eerst meer smartphones dan pc's.

Lenovo tekent daarmee voor een netto winst van 214 miljoen dollar, op een omzet van 10,4 miljard. Dat laatste betekent een stijging van 18 procent vergeleken met een jaar geleden. In China is Lenovo inmiddels de grootste smartphone-leverancier met een marktaandeel van 12,5 procent. Het bedrijf is nu actief in iets meer dan 160 landen.

Gehakt maken van Apple en Samsung

Daarmee ligt het op koers voor zijn missie: het voorbijstreven van Apple en Samsung. Globaal gezien is Lenovo nu de op twee na grootste tablet-leverancier en de nummer vier op de lijst van grootste smartphone-verkopers. Het bedrijf ziet kans om verder door te groeien dankzij de overnames van Motorola Mobility en IBM x86, zo schrijft het in zijn kwartaalcijfers.


12 wearables