Vanaf begin volgend jaar moeten de bezoekers op drie van de grootste begraafplaatsen in Rusland onbekommerd van internet kunnen genieten via hun smartphones. De drie begraafplaatsen in de steden Novodevichy, Troyekurovskoye en Vagankovo krijgen dan gratis WiFi, meldt Digital Trends.

Het worden zones van "geestelijk welzijn", heeft de Russische overheid besloten. Een onderzoek zou hebben uitgewezen dat nabestaanden vooral het internet misten op begraafplaatsen.

Beroemdheden bezoeken

Tegen persbureau AFP zegt een functionaris dat mensen vaak meer willen weten van beroemdheden die op de begraafplaatsen liggen, zoals Boris Jeltsin en Nikita Chroetsjov. Dat kunnen ze voortaan direct googelen. Die beroemdheden zijn al makkelijker te vinden doordat er op die begraafplaatsen al een gps-systeem is geïnstalleerd, meldt AFP verder. Dat zal dan volgens ons waarschijnlijk eerder met aanduidingen op kaartendiensten te maken hebben, zoals de specifieke graven.

Mocht de gratis WiFi aanslaan, wordt bekeken of dat verder wordt uitgerold op de andere 133 begraafplaatsen in en om Moskou.