Het toestel wordt allereerst verkocht door Telefónica in Spanje en moet daar 69 euro gaan kosten. Mozilla mikt met zijn Firefox OS zoals bekend op de opkomende markten en wil deze eind 2014 allemaal hebben betreden. De Firefox OS-maker is ervan overtuigd dat het platform beter dan directe concurrent Android geschikt is voor deze markten.

Het OS kan zich niet meten de nieuwste iOS en Android-versies, maar dat is ook niet wat gebruikers verwachten. Firefox OS doet het prima in zijn eigen segment, zeker wanneer je het in dat kader vergelijkt met Android-versie 2.3 (Gingerbread), zo concludeert Martyn Williams van de IDG News Service in zijn hands-on met de ZTE One. Toch moet Mozilla meer bieden dan de enkele third party apps van Facebook en Twitter, wil het echt meer voet aan de grond krijgen.

'Zo snel mogelijk tablets maken'

In de video zien we ook CTO Brendan Eich van Mozilla uitleggen dat Mozilla zich in eerste instantie wilde richten op tablets, aangezien Mozilla dat als een gemakkelijker platform ziet. Maar omdat de interesse van gebruikers en ontwikkelaars meer op het gebied van smartphones ligt, is eerste gekozen voor smartphones .

“Al gaan we zo snel mogelijk door met tablets”, belooft Eich publiekelijk. Daarbij werd eerder al een samenwerking met iPhone-producent Foxconn bekend.