"We hebben heel hard geprobeerd app-ontwikkelaars naar ons platform te krijgen. We hebben ze geld betaald, we hebben apps voor ze geschreven, maar het aantal gebruikers [op het Windows Mobile platform] is te klein voor de meeste bedrijven om erin te investeren," aldus Belfiore.

Het ecosysteem wordt nog wel ondersteund door het bedrijf maar er zal geen nieuwe hard- en software meer worden uitgebracht en er zullen geen nieuwe features meer worden gemaakt voor het ecosysteem.

HP

HP wist blijkbaar al eerder dat Microsoft de handdoek in de ring gooide. De strategiewijziging waarnaar Nick Lazaridis van HP verwees, sloeg blijkbaar op het sterven van Microsoft's mobiele ecosysteem. Het bedrijf lieft vorige week weten niet langer Windows 10 Mobile-toestellen te maken en de productie van de HP Elite X3 stop te zetten.

Microsoft heeft nog niet gezegd tot wanneer het Windows 10 Mobile (hard- en software) blijft ondersteunen, maar HP heeft aangegeven de Elite X3 in elk geval tot 2019 te ondersteunen. Grote kans dat hetzelfde geldt voor Microsoft.

Lees ook: Microsoft: Stap gerust over van Windows Mobile naar Android of iOS