Apple heeft een leaseconcept bedacht waardoor mensen die een iPhone willen hebben maar die niet kunnen betalen toch in handen kunnen krijgen. In plaats van honderden euro's vooraf betalen biedt Apple nu de kans de iPhone te "lenen" tegen een bedrag van 32 dollar per maand. Voor het goedkoopste model dan. Het 128 GB-model gaat 47 dollar per maand kosten.

Dat Apple zou komen met een leaseprogramma was al eerder voorzien door analisten, of liever gezegd, die analisten vonden dat Apple met zo'n programma moest komen om aan meer omzet te geraken. Want de magie van de iPhone is zelfs bij de meest verstokte fanboi zodanig vervaagd dat slechts weinig elke jaar overstappen naar weer een nieuw modelletje.

Telkens de nieuwste iPhone

De abonnementendienst van Apple werkt zo: elke keer als er een nieuw model uitkomt, krijgt je die in handen en lever je je huidige toestel in. Zo ben je telkens voorzien van de nieuwste iPhone. Wie wil dat nou niet? Het kost je wel 32 dollar per maand. Dat is dus 384 dollar per jaar. Beter model? 564 dollar per jaar.

Cash-ing! En dan heb je nog niet eens een 3G- of 4G-abo afgesloten bij een provider. Dat komt er dan nog bij. En dan ben je dus niet eens de eigenaar van die iPhone. Want die lever je elk jaar weer in bij Apple, die natuurlijk het toestel met een flinke korting in de tweedehandshandel stort.

Apple is rupsje-nooit-genoeg.