Na 'antennagate' heeft Apple nu last van 'glassgate', bericht techsite Gdgt. Het geplaagde toestel zou volgens verschillende bronnen binnen Apple kampen met verbrijzelde achterkanten. Door een hoesje over de achterkant te schuiven komt er op den duur vuil, stof en zand tussen het toestel en het hoesje. Maar anders dan bij andere mobiele telefoons leidt dit bij de iPhone 4 niet alleen tot krassen, maar kan de glazen achterkant plots volledig verbrijzelen.

Volgens Gdgt is dat de reden dat er in ieder geval in de VS geen volledige hoesjes meer in de winkel liggen. Ook in de webwinkel van Apple zijn alleen nog de zogenaamde iPhone-bumpers te krijgen, die alleen een rand om de zijkant vormen."Apple is bang dat je een standaard iPhone-hoesje aanschaft en dat gebruikt voor je telefoon om er vervolgens achter te komen dat de hele achterkant van je apparaat is verbrijzeld, en dat dat niet jouw schuld is", aldus Gdgt.

Geheim onderzoek

Dat zou ook een enorme strop zijn voor fabrikanten van dergelijke hoesjes, die nu niet meer het voordeel hebben dat ze met een 'Made for iPhone'-stempel in de Apple-winkels liggen. Hierdoor lopen ze omzet mis. Om de problemen te bestrijden heeft het iPhone-team een speciale afdeling gemaakt om te onderzoeken hoe het verder moet omgaan met deze situatie.

Apple kan niet voorkomen dat er schuifhoesjes worden verkocht buiten hun verkoopkanalen om. Er zullen dus gebruikers zijn die onbewust hun eigen telefoon beschadigen. Apple heeft niet gereageerd op de kwestie.

Vlak na de introductie van de iPhone 4 werd al duidelijk dat de glazen behuizing niet zo kras- en barstbestendig was als geadverteerd. Apple was niet direct bereikbaar voor commentaar.