In Tokio stonden er honderden mensen te wachten voor de Apple-winkel. Sommigen hadden zelfs de moeite genomen om buiten te overnachten. De Japanners zitten blijkbaar het meest te wachten op de iPhone 4, zelfs voor het reserveren van het toestel stonden er al lange rijen.

In Frankrijk was er veel minder interesse in het toestel. In de Orange-winkel waar het toestel te zien was stonden een paar klanten te kijken, maar toonden niet direct erg veel interesse in het toestel, bericht de IDG News Service. Voor de winkel van operator SFR stonden 22 mensen te wachten, geen van de wachtenden verrok toen het personeel zei dat de iPhone 4 pas vrijdag in de winkel zou liggen.

Ruzie in de rij

In Amerika stonden er wel flinke rijen. Eerder leek het erop dat het enthousiasme bij de vierde smartphone van Apple wat was geluwd, maar in New York stonden honderden mensen te wachten op hun nieuwe smartphone. Mensen gebruikten toeters en slaakten enthousiaste kreten tijdens het wachten. Op andere plekken in New York stonden ook rijen.

In Boston waren dezelfde toestanden waar te nemen. Daar werden mensen die al lang in de rij stonden boos op anderen die een iPhone hadden gereserveerd en veel later waren aangesloten. Een iPhone fan zei dat hij vindt dat hij een speciale behandeling mocht krijgen van Apple omdat hij al zo lang in de rij stond, daarom zou hij voorrang hebben op de reserverende klanten.

In Tokyo werd de wachtende rij zo onrustig dat de politie gebeld moest worden.

Problemen

De iPhone 4 zal het eerst beschikbaar zijn in de VS, Duitsland, Groot-Brittanni├ź en Japen, andere landen volgen later. Met de komst van de iPhone 4 duiken ook direct de eerste grote problemen op. Veel gebruikers klagen over het wegvallende bereik van het toestel die waarschijnlijk wordt veroorzaakt door de antenne die aan de buitenkant van het toestel is bevestigd.

Eerder leek het nog rustig