Dat heeft Todd Bradley, executive Vice President van HP's personal Systems Group, bekendgemaakt tijdens de TechCrunch Disrupt conference. Dat betekent dat andere bedrijven geen gebruik kunnen gaan maken van de technologie van Palm, dat werd overgenomen door HP.

Palm overwoog zelf eerder wel andere bedrijven toegang te geven tot WebOS, om de neergaande spiraal waarin het bedrijf terecht kwam te stuiten. Uiteindelijk gebeurde dit niet. Volgens techsite AllThingsD een goede keus, omdat een betaald mobiel OS moeilijk kan opboksen tegen Google Android dat gratis beschikbaar is.

'Niet als Apple'

"Het is beter om WebOS bij HP te houden en het aan te bieden op verschillende apparaten, zoals Apple heeft gedaan met iOS", aldus John Paczkowski van AllThingsD. Volgens hem kunnen er zeer interessante dingen voortkomen uit de aankoop van WebOS als HP de gebruikservaring op niveau weet te houden.

"Het nadoen van Apple is geen onderdeel van onze strategie", aldus Bradley. Volgens hem is HP niet zoals Apple omdat het veel zakelijke klanten heeft die aparte, meer toegesneden oplossingen willen hebben.