Dat HP weer voorzichtig wil meedoen op de smartphonemarkt was al eerder duidelijk geworden. Dat het twee jaar geleden via Palm overgenomen webOS niet het platform zou worden waarop de hardwarefabrikant zijn toekomst zou bouwen, eveneens. Nu blijkt HP toch te kiezen voor Android. De zo geheten HP Bender heeft een Qualcomm s4 dualcoreprocessor en een beeldschermresolutie van 1366x720p HD, meldt SlashGear.

SlashGear zegt een benchmark te hebben gezien, de GLBenchmark, waar resultaten opduiken van een apparaat met de codenaam Bender. Die resultaten doken op vlak nadat HP's hoogste baas Meg Whitman in een interview liet weten voorzichtig te denken aan het maken van smartphones, maar nog geen haast te hebben.

Na fiasco met webOS opnieuw een poging

HP wilde met de overname van Palm het mobiele besturingssysteem webOS gebruiken om net zo toonaangevend te worden op de smartphone- en tabletmarkt als in de PC-markt. Maar de eerste apparaten met webOS faalden jammerlijk en een jaar geleden werd besloten niet meer verder te gaan in die mobiele markt en zich te richten op de grootzakelijke markt.

Opvallend is dat HP nadat het al langs de zijlijn wilde blijven staan bij de introductie van Windows RT voor tablets, ook niet kiest voor Windows Phone 8 voor zijn smarthones. HP heeft sinds kort een mobiliteitstafdeling, zo bleek eerder in augustus. Daarbij zou de fabrikant zich gaan richten op consumententablets. Toen Microsoft de hardwarepartners aankondigde die tablets met Windows 8 gaan produceren, was HP een van de opvallende afwezigen.