Nick Lazaridis, hoofd van de EMEA-regio bij HP heeft The Register laten weten niet langer aandacht te besteden aan Microsoft's mobiele ecosysteem. Het bedrijf zal geen Windows 10 Mobile-toestellen meer maken en de productie van de Elite X3 wordt stopgezet.

"Microsoft heeft, zoals zoveel bedrijven doen, besloten de huidige strategie te wijzigen en focust zich nog minder [op het mobiele platform]. Het heeft daarom geen zin voor ons om nog langer aandacht te besteden aan Windows 10 Mobile," aldus Lazaridis.

Tot 2019

HP was van plan meerdere apparaten uit te brengen onder het Elite-label, maar daar wordt nu dus van afgezien. Toch houdt het bedrijf de deur nog op een kiertje. "Wij zullen onze Windows Mobile-plannen evalueren als Microsoft meer roadmap-details deelt."

Zoals het er nu naar uitziet lijkt het over en uit voor het ecosysteem. HP zal de Elite X3 blijven ondersteunen tot 2019 en het toestel blijven verkopen totdat het door de voorraad heen is. Het bedrijf zegt nu met eigen mobility-oplossingen op de proppen komen, maar heeft nog niet gezegd hoe het dat gaat doen.

Microsoft was nog niet bereikbaar voor commentaar.