Net zoals in de vorige versies van webOS ontbreekt in de nieuwe versie een voorgeprogrammeerd virtueel toetsenbord. Die nieuwe versie webOS 2.2 draait op de smartphones Veer en Pre 3, die deze week zijn onthuld. Tekstinvoer op de mobiele telefoons is alleen mogelijk via het fysieke, uitschuifbare toetsenbord.

Dit blijkt uit de verschillende instructievideo's die door HP online zijn gezet. Ook een woordvoerster van het door HP overgenomen Palm, dat webOS nog steeds ontwikkelt, bevestigt het ontbreken van de fucntie. "We hebben geen aankondigingen over deze feature gedaan", mailt ze in een reactie aan Webwereld.

Wel mogelijk via hack

Eind december vorig jaar werd bekend dat er wel een virtueel toetsenbord ingebakken zit in webOS 2.0, bericht techblog Slashgear. Deze is handmatig toe te voegen door de code van het besturingssysteem wat aan te passen. Het dan ingeschakelde on-screen toetsenbord is verre van perfect. Het kan bijvoorbeeld alleen maar opgeroepen worden door het fysieke toetsenbord uit te klappen.

Of en wanneer er een virtueel toetsenbord wordt toegevoegd aan webOS voor smartphones is onbekend. In webOS voor tablets, zoals de ook deze week onthulde HP Touchpad is wel een virtueel toetsenbord aanwezig.