Er wordt morgen gestart met het upgraden van de HTC Desire. Moons waarschuwt dat niet iedere bezitter van een Desire-toestel de upgrade ook daadwerkelijk morgen krijgt. “Er is een bandbreedtelimiet”, twittert Moons. Hij zegt verder dat de upgrade van andere Android-toestellen later volgt, wanneer is nog niet bekend.

De Desire wordt daarmee het eerste toestel in Nederland dat op Android 2.2 gaat draaien. De Nexus One, van Android-maker Google, is in Nederland alleen te krijgen met Android 2.1. In de VS beschikt dat toestel wel al over 2.2.

Langzame upgrade

De uitrol van de upgrade heeft nogal wat voeten in de aarde. Versie 2.2 kwam al dit voorjaar beschikbaar, maar elke telefoonfabrikant moet daar nog aanpassingen doen om het compatibel te krijgen met de hardware. HTC is dat blijkbaar als eerste gelukt.

Een van de mogelijkheden met Android 2.2 is het draaien van Flash 10.1. Adobe bracht de software vorige maand uit, maar maakte bekend dat het alleen maar zal draaien op Android 2.2. De Desire draait nu nog op versie 2.1, net als overigens de HTC Legend.