De waarde van HTC is dertig maal zo groot als het vijf jaar geleden was. De mobieltjesmaker heeft dit vooral te danken aan de snelle opkomst van Android, waardoor het met name in Amerika en West-Europa enorm is gegroeid.

Volgens Goldman Sachs zal die groei nog wel even verder gaan door het “unieke business model en partnerstrategie”. In de komende drie tot vijf jaar zal HTC elk jaar 200 miljoen smartphones en 30 miljoen tablets wereldwijd afzetten.

Symbian weggevaagd van markt

Een recente voorspelling van Gartner zegt dat smartphones met Android als besturingssysteem bijna 50 procent van de markt in handen hebben in 2015. Symbian, het platform van Nokia dat nu nog 37 procent van de smartphonesmarkt telt, zal in datzelfde jaar echter vrijwel van de markt zijn verdwenen. Wat betreft smartphones zal Nokia tegen die tijd volledig zijn overgegaan op Microsofts Windows Phone.

Met dat platform zal Nokia echter bij lange na niet het huidige dominante marktaandeel kunnen houden. In 2015 heeft Windows Phone 7 in totaal 19 procent van de markt, voorspelt Gartner. Overigens zal Nokia Symbian nog wel gebruiken voor minder intelligente telefoons.