De HTC One krijgt als eerste smartphone ooit de laagste reparatiescore van de reparateurs van iFixit. Met een score van 1 uit 10 kan de smartphone zich alleen meten met de MacBook Pro met Retina-scherm, dat door de vergaande integratie met het hoge-resolutiescherm dezelfde score haalde.

Groot risico

De ingewanden van de HTC One zitten vastgelijmd aan de aluminium behuizing. Daardoor is het nagenoeg onmogelijk om de componenten te vervangen zonder schade aan te richten. Volgens iFixit lopen gebruikers die de smartphone zelf repareren zelfs een groot risico om direct bij het openen van de behuizing direct de speaker of een kabeltje te slopen.

Omdat de HTC One geen enkele knop of schroef heeft in zijn behuizing, moet voor het openen van de smartphone eerst het 4.7 inch HD-scherm worden verwijderd. Daar beginnen de problemen direct, aangezien het scherm - na opwarming - wel kan worden opgelicht met behulp van een zuignap, maar niet losgetrokken vanwege de lijm.

Weinig hoop

iFixit adviseert daarom het gebruik van een metalen pinnetje ('spudger') maar is weinig hoopvol over het achterwege blijven van permanente schade. Het moederbord van de HTC One, waar de batterijaansluiting aan vast is geschroefd, is volledig ingekapseld met koper. Goed voor het verdrijven van hitte en de elektrische aarding maar extreem lastig bij reparaties.

Eenmaal verwijderd blijkt ook de batterij begraven onder het moederbord en aangehecht aan het midframe. Het enige positieve punt dat het reparatiebedrijf benoemt is dat de solide externe behuizing wel gunstig is voor de duurzaamheid. Zelf ontleden en repareren noemt iFixit extreem moeilijk.