De Iphone, waarvan maandag bekend werd dat die vanaf 29 juni te koop is, krijgt concurrentie van de HTC Touch. Dit toestel draait op Windows Mobile 6 en geeft via een touchscreen direct toegang tot e-mail, contacten en afspraken.

Vorige week werd al bekend dat het toestel dinsdag gepresenteerd zou worden. Apple lijkt met zijn Iphone de nadruk te willen leggen op entertainment, terwijl de Touch vooral bedoeld lijkt voor het gebruik van e-mail en andere zakelijke functies.

In tegenstelling tot de Iphone van Apple, heeft de HTC Touch geen flashgeheugen, maar een microsd-geheugenschijf van 1 gigabyte. De telefoon en multimediaspeler die 112 gram weegt, biedt ondersteuning voor gsm, edge, wifi en Bluetooth. Tot slot is de HTC Touch uitgerust met een 2.0 megapixel ingebouwde digitale camera.

Het toestel van HTC is vanaf nu in Groot-Brittannië verkrijgbaar en vanaf eind deze maand ook in de rest van Europa en Azië. Inwoners in Noord- en Latijns-Amerika moeten wachten tot de tweede helft van dit jaar. Hoeveel het toestel gaat kosten, is niet bekend.