HTC deed de waarschuwing vandaag nadat ook de resultaten over het laatste kwartaal van vorig jaar dramatisch bleken. Vergeleken met dat kwartaal zal dit lopende kwartaal nog slechter zijn. De omzet zal op zijn voordeligst gelijk blijven met vorig kwartaal, maar kan ook 17 procent onderuit gaan, meldt HTC in een verklaring.

De resultaat van het vierde kwartaal van vorig jaar was het slechtste resultaat van de afgelopen acht jaar. De voorspelling over dit lopende kwartaal ligt ver onder de verwachtingen van analisten. De aandelenkoers van HTC in Taiwan daalde vervolgens.

Focus naar Chinese goedkope telefoons

HTC meldt verder dat het de focus verlegt naar goedkopere telefoons voor met name de Chinese markt. Ook denkt de leverancier aan nieuwe telefoons met een beeldscherm groter dan 5 inch. De leverancier heeft met die formaten vorig jaar al een start gemaakt met de Butterfly en Droid DNA.

Volgens marktonderzoeker iSupply verdubbelt de markt voor die formaten in het komende jaar, schrijft Infoworld, zustersite van Webwereld. Daarnaast moet deze maand een nieuw vlaggenschip op de markt komen, dat nu nog bekend staat onder de codenaam M7.