MeeGo, het mobiele platform van Nokia en Intel maakt een goede voortgang, vindt Intel-ceo Paul Otellini. Hoewel het systeem een langzame start beleeft, is er volgens hem vanuit de industrie nog steeds vraag naar het op Linux gebaseerde besturingssysteem. Het systeem is ontwikkeld voor telefoons, tablets, netbooks, maar kan bijvoorbeeld ook in televisies en auto’s worden ingezet.

Multitouch

Het MeeGo platform slaat volgens de keynote van Otellini op de IDF steeds meer aan. Op dit moment wordt het ondersteund door ongeveer vijfentwintig netbooks en de Nokia N900. Volgende maand verwacht Intel multitouch te kunnen lanceren op het mobiele besturingssysteem.

Eigen look en feel

Volgens Otellini is er ruimte op de markt voor een extra platform. “De vraag naar een goed verkrijgbaar open source platform is hoog”, meent hij. “De meeste mobiele aanbieders willen maximaal vijf platforms ondersteunen en wij maken een goede kans om daarbij te zitten.”

De Intel-ceo zegt dat dit komt omdat veel van hun klanten een eigen look en feel, service modellen of andere vormen van branding toe willen voegen aan het platform. Zolang daar vraag naar is zal Intel door blijven gaan met MeeGo, belooft de topman.

Fusie

MeeGo is een fusie van Intel’s Moblin en Nokia’s Maemo. Deze Linux platformen werden eerder dit jaar samengevoegd om tegenwicht te bieden aan met name Android. In mei van dit jaar verscheen de eerste versie van MeeGo en in juni maakte Nokia bekend dat hun N-series mobieltjes voortaan op dat systeem draaien.