Op het Twitter-account van de provider wordt melding gemaakt van de storing, die al sinds vanochtend vroeg bezig zou zijn. Via de website van de KPN-dochter en het Twitter-account worden klanten geïnformeerd over de storing.

Omvang en oorzaak onbekend

De mobiele provider meldt op de storingspagina niet hoe lang de storing al duurt. Drie uur geleden stelde Telfort in een tweet dat de storing toen net was aangemeld.

Hoeveel klanten er op dit moment getroffen zijn, is niet duidelijk. Webwereld heeft contact opgenomen met woordvoerders van Telfort-moederbedrijf KPN, maar die waren niet onmiddelijk bereikbaar voor commentaar. NRC meldt dat de storing landelijk is, wat KPN niet direct aan Webwereld kon bevestigen.

Eerdere storingen

In november had Telfort ook al te kampen met storingen in het mobiele netwerk. Op 1 november lag het mobiele internet bij de provider eruit en op 16 november hadden zowel moederbedrijf KPN als Telfort problemen met het netwerk.

Update 19:58: Telfort meldt zowel op twitter als op de storingspagina dat de storing is opgelost. Klanten van het bedrijf zouden weer gebruik kunnen maken van mobiel internet en MMS. In een tweet geeft Telfort aan dat het in sommige gevallen nodig is het toestel uit- en weer aan te zetten. De oorzaak van de storing is nog niet duidelijk.