Gebruikers van de goedkoopste versies van de iPhone, iPad mini en iPad Air hebben grote moeite met het downloaden van iOS 8. Het downloaden en installeren van Apple's nieuwste mobiele besturingssysteem vergt maar liefst tot aan 6,9 GB aan opslagruimte en dat is voor de 16GB-versies van de iPhone en iPad Air vaak een struikelblok.

Gebruikers krijgen een melding bij het willen downloaden van iOS 8, waarin staat dat voor de complete downloaden en vervolgens (en vooral) installeren ervan zeker tot aan 6,8 GB aan opslagruimte nodig is. Het hele te downloaden bestand is overigens 'maar' 1,1 GB groot.

Je moet dus flink wat ruimte vrijmaken en dat betekent vaak het zonder meer verwijderen van (de grotere) apps. Of muziek. Of boeken. Dat doet even pijn. En dan is het leed nog niet geleden, want na de hele installatie kunnen de verwijderde apps weer worden teruggehaald. Want de ruimte na de installatie van iOS 8 komt weer beschikbaar.

Op diverse internetfora werd flink geklaagd:

Overigens heeft Mashable hier een artikel over hoe je toch iOS 8 kan downloaden en installeren zonder dat je eerst van alles moet verwijderen.