De update zorgt ervoor dat het touchscreen niet meer werkt en de apparaten dus niet meer te bedienen zijn. Gebruikers wordt aangeraden het toestel niet bij te werken totdat dit probleem is opgelost, er is op dit moment nog geen workaround beschikbaar.

Motherboard heeft gesproken met verschillende 3rd-party schermbouwers en zij geven aan het probleem inmiddels opgelost te hebben. Dit geldt echter alleen voor nieuwe schermen die op dit moment worden geproduceerd.

Gebruikers die nu al een toestel met 3rd party-scherm hebben, zitten dus nog steeds met dit probleem. Zij zullen hun toestel op moeten sturen om de chip die het touchscreen aanstuurt opnieuw te laten flashen, maar dat is hoogstwaarschijnlijk niet gratis. Een andere optie is wachten en hopen dat Apple dit probleem middels een patch oplost.

Het is niet de eerste keer dat een iOS-update korte metten maakt met 3rd party-onderdelen. Vorig jaar gebeurde hetzelfde met gebruikers met een iPhone 7 en gebruikers die de home-knop vervingen kregen een foutcode en een niet werkende knop. Apple heeft later wel een patch uitgebracht die het touchscreen-probleem op de iPhone 7 oploste, en reparateurs gaan ervanuit dat dit ook voor de iPhone 8 het geval zal zijn.

Verschillende gebruikers en reparateurs laten zich negatief uit over de manier waarop Apple omgaat met gerepareerde iPhones. Er wordt beweerd dat Apple gebruikers irriteert om 3rd party-reparaties te ontmoedigen. Diverse reparatieshops liggen namelijk in de clinch met het bedrijf. Om een officiële reparatie-licentie te krijgen van Apple zal het bedrijf akkoord moeten gaan met allerlei restricties.

Meerdere reparateurs hebben op dit moment een reparatiestop ingesteld voor de iPhone 8 en het repareren van een iPhone X is volgens velen "een ware nachtmerrie".

Lees ook: Extreem slecht te repareren apparaten Europa strijdt voor het recht elektronica te kunnen repareren Smartphones met verwisselbare accu maken comeback