Tijdens de lancering van de eerste iPhone werden er binnen twee dagen 270.000 verkocht. Hoeveel iPad's er tijdens het Paasweekend precies over de toonbank gingen is nog niet bekend, maar analisten schatten de hoeveelheid tussen de 600.000 en 700.000. Apple zelf maakte officieel bekend op de eerste dag meer dan 300.000 iPad's verkocht te hebben, overigens inclusief de pre-orders.

Steve Jobs zei dat het "geweldig voelt om de iPad beschikbaar te maken voor de hele wereld". "Dit gaat het hele spel veranderen", voorspelt de ceo van Apple. Gemiddeld werden er binnen een uur na het uitpakken van de iPad per gebruiker meer dan drie applicaties en bijna een boek gedownload.

Niet uitverkocht

Ondanks de de duizenden bestellingen die vantevoren zijn geplaatst verkocht het de iPad niet uit, schrijft The Wall Street Journal. Tijdens de lancering van de iPhone droogden de bronnen her en der wel op. Waarschijnlijk komt dit doordat veel Apple Stores en Best Buy-winkels op Paaszondag gesloten waren.

Hackers slaagden erin om het apparaat binnen een dag te kraken. De jailbreak gebruikt een lek in Safari om de root van de iPad te benaderen. Tijdens het weekend postte 'MuscleNerd' een bericht op Twitter waarin hij aankondigde dat het apparaat gekraakt is. Later zette hij een video en een foto online. Volgens hem is het ook mogelijk om de iPad 3G, die nog moet uitkomen, te kraken met dezelfde hack.

Flash

Via de root-toegang kunnen programmeurs zelf hun kennis loslaten op het apparaat en wellicht zelfs tekortkomingen van de iPad verhelpen. Bijvoorbeeld het ontbreken van ondersteuning voor Flash zou via deze achterdeur verholpen kunnen worden.

Inmiddels zijn ook de eerste iPad's de oceaan over gevlogen. Gadgetman Vincent Everts testte er al een en ook organisator van The Next Web, Boris Veldhuijzen van Zanten, hield al een Touch My iPad-feestje.