Apple maakt zijn nieuwe lichting iPhones nog deze maand ook beschikbaar in Nederland. De alweer een kleine maand geleden gepresenteerde toestellen komen op 25 oktober naar ons land. Dan verkoopt Apple zijn nieuwe iPhones officieel via de online Apple Store, de winkel en kunnen providers de toestellen gaan verspreiden.

Bij de presentatie werd duidelijk dat Nederland niet bij de eerste lichting (first wave) landen zat bij de verspreiding. Ook een week later hadden zowel de grote telecomaanbieders als Apple Nederland nog geen idee wanneer zij de twee nieuwe iPhones konden aanbieden aan klanten.

Nu is het dan zover, meldt Apple de pers. De iPhone 5S met zijn 64-bit A7-processor (voor het eerst in een smartphone) is leverbaar in de kleuren goud, zilver en grijs voor een adviesprijs van 699 euro voor het 16 GB-model, 799 euro voor het 32 GB-model en 899 euro voor het 64 GB-model.

De plastic iPhone 5c is verkrijgbaar in groen, blauw, geel, roze en wit voor een adviesprijs van 599 euro voor het 16 GB-model en 699 euro voor het 32 GB-model. De Apple-hoesjes voor het 5C-model krijgen een adviesprijs van 29 euro. Beide toestellen draaien Apple's gereviseerde iOS 7.