Hoe recenter en groter de iPhone, hoe hoger het dataverbruik. Dat constateert Citrix in zijn laatste onderzoek naar trends op mobiel gebied. In onderstaande infographic laat het zien dat bezitters van de Apple phablet enorm hongerig zijn naar data. Hoeveel data dat precies is, geeft het onderzoek helaas niet prijs. Citrix baseert zijn bevindingen op statistieken van de eigen XenMobile oplossing en verkeersgegevens van ByteMobile.

Eigenlijk zou het dataverbruik niet mogen verschillen aangezien de iPhone 6 en iPhone 6 Plus weliswaar met een andere schermresolutie werken, maar dezelfde connectiviteit kennen en content in dezelfde resolutie consumeren. Waarschijnlijk is de verklaring dat iPhone 6 Plus bezitters net even wat meer te besteden hebben en daarom ook voor een grotere bundel kiezen en voor meer/duurdere streaming services kiezen.

Het marktaandeel van iOS in het bedrijfsleven in Europa is volgens de cijfers van de netwerkspecialist toegenomen van 50 naar 57 procent. Android (nu 27 procent) moest drie procent inleveren, terwijl Windows Phone 4 procent verloor (nu 16 procent). Verder blijven bedrijven vooral GPS-apps, Dropbox, Facebook, Twitter en persoonlijke e-mailclients blokkeren met mobiele beheertools.

Citrix Data Reveal New Global Trends in Consumer and Enterprise Mobility Update: Abusievelijk werd gemeld dat de iPhone 6 en 6 Plus op dezelfde schermresolutie draaien. De iPhone 6 Plus draait een iets hogere resolutie met meer pixels per inch (PPI).