Android Authority maakte een reeks foto's met een Canon EOS 70D en schoot vervolgens dezelfde kiekjes met vier verschillende vlaggenschepen van topleveranciers. In plaats van benchmarktools te gebruiken, lieten de bloggers ogen het werk doen. Lezers van de Android-site konden stemmen op welke van de foto's het beste leken. Meer dan 7800 lezers deden dat.

Toestel C wint

In totaal werden van dertien kiekjes steeds de originele Canon-foto gedemonstreerd met daaronder de vier foto's van de Samsung Galaxy Note 5, LG G4, Sony Xperia Z5 en iPhone 6s. 38,2 procent van de stemmen ging naar de foto's van 'toestel C' en Android Authority onthult dat dat de recentste iPhone van Apple is. De iPhone werd op de voet gevolgd door de jongste Note die 34,1 procent kreeg.

De iPhone 6s heeft met 12 megapixel de kleinste sensor, maar duwt de foto's door een aantal stabiliseringsfilters waardoor ze er voor het oog goed uitzien. Lezers wijzen erop dat de foto's oververzadigd zijn en het nogal een kwestie van smaak is of dat dat nou een 'betere' foto oplevert.