Vodafone heeft een nieuw abonnement geïntroduceerd voor de iPhone. Het sim-only abonnement moet klanten aantrekken met een simlock-vrije iPhone die bovendien is gekraakt.

Net als T-Mobile biedt Vodafone gebruikers onbeperkte datatoegang en bindt gebruikers voor 2 jaar. Een abonnement met 200 belminuten en sms-jes kost 13,50 euro. Het duurste abonnement biedt 650 minuten en berichten en kost 44,75 euro.

Een exacte vergelijking met de abonnementen van T-Mobile is lastig, omdat de twee verschillende aantallen minuten in hun bundels bieden. Bovendien biedt Vodafone belminuten of sms-berichten, terwijl T-Mobile beide beschikbaar stelt.

Omgerekend naar uitsluitend kosten per minuut, kost het T-Mobile abonnement met 150 minuten 20 cent, tegen 6,8 cent bij het Vodafone abonnement met 200 minuten (66 procent goedkoper). Bij het duurste abonnement (500 minuten bij T-Mobile en 650 bij Vodafone) kost één belminuut respectievelijk 13 en 6,9 cent, een verschil van 47 procent.

Subsidie op toestel

Bij T-Mobile zit de subsidie voor het aanschaf van het toestel bij de abonnementsprijs inbegrepen, terwijl Vodafone geen iPhones verkoopt. De Vodafone-aanbieding is dan ook vooral interessant voor consumenten die hun toestel importeren uit bijvoorbeeld België of de Verenigde Staten. Daar kost een 16GB toestel zonder abonnement respectievelijk 615 euro en 699 dollar (zo'n 440 euro), al moet het apparaat in beide gevallen nog worden gekraakt voordat het in Nederland werkt.

Abonnees op het Vodafone-netwerk kunnen naar verwachting geen gebruik maken van speciale iPhone features zoals de visuele voicemail. Daarbij verschijnt een voicemailbericht in een mediaspeler op het scherm van de telefoon, waardoor de gebruiker het bericht eenvoudig kan terugspoelen of pauzeren.