Apple houdt de software in de telefoon vooralsnog gesloten vanwege de veiligheid van het apparaat, zo vertelde Jobs. Hij hoopt wel in de toekomst de mogelijkheid te kunnen bieden aan softwareontwikkelaars om applicaties te bouwen voor de telefoon.

"Het is een erg belangrijke afweging: veilig of open zijn", stelde Jobs op de D:-conferentie van The Wall Street Journal. "We willen het allebei en zijn bezig om applicaties van derden toe te kunnen laten zonder dat de veiligheid in het geding komt."

Naast veiligheid is ook stabiliteit een belangrijk punt. "Ik heb applicaties van derden gebruikt. En des te meer je installeert, des te vaker crasht je telefoon", weet de topman. "Niemand is perfect. Geef ons de tijd en wij geven iedereen wat hij wil."

Jobs bevestigde dat de Iphone onder de motorkap Mac OS X draait. In de telefoon zit een kale versie van het besturingssysteem, maar niet een verkleinde, miniatuurversie. Dit verklaart ook waarom de nieuwe versie van OS X, Leopard, is uitgesteld. De ontwikkelaars werken nu aan de versie voor de Iphone. "We hebben geen muis, geen pull-downs. Een telefoon vraagt om een hele andere gebruikersinterface."

Steve Jobs lijkt vooralsnog de enige topman met een Iphone te zijn. Eric Schmidt, directeur van Google en tevens lid van de raad van bestuur van Google geeft toe er nog geen een vast te hebben gehouden, zo meldt Engagdet. De site heeft tevens een volledig transcript van het gesprek met Steve Jobs op de D:-conferentie.