T-Mobile, de exclusive provider voor de iPhone 3G in Nederland, had voor het event een stuk van lijnbaan in Rotterdam afgezet om de eerste vijfhonderd klanten te ontvangen. Toen het aantal bezoekers groter dan verwacht was, kregen 55 extra fans de kans om het toestel aan te schaffen.

Dagje uit

Enkele momenten voor middernacht werden de eerste toestellen symbolisch de winkel ingedragen. Dat ging gepaard met luid gejuich. Daarna werden de klanten mondjesmaat in de winkel toegelaten om een abonnement af te sluiten en het gadget mee te nemen.

Naast de Mac-adepten en hardcore fans, zaten ook mensen die voor de lol in de rij zijn gaan staan. Zo vertelt één koper vooral te zijn gekomen vanwegen het spektakel: "een leuk dagje uit."

Gekraakt

T-Mobile heeft het exclusieve recht op de iPhone in Nederland te voeren, maar het zal niet lang duren voordat ook concurrenten gaan deze GSM kunnen bieden. Gizmodo weet namelijk aan te kondigen dat ook de nieuwe versie van de iPhone inmiddels alweer is

gekraakt. Daardoor is het mogelijk een toestel op elk netwerk te gebruiken.

Hard bewijs van de crack ontbreekt overigens nog, maar algemeen wordt aangenomen dat dat slechts een kwestie van tijd is.