Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Net Applications, dat onderzoek deed naar het bezoek van tienduizenden sites in de Verenigde Staten. Een overweldigende 66,61 procent van het bezoek in afgelopen maand komt van het mobiele besturingssysteem van Apple.

Concurrentie

De iPhone laat de concurrentie daarmee ver achter zich. Grootste van de achterblijvers is applicatieplatform Java ME (Mobile Edition), dat in februari goed is voor 9,06 procent van het bezoek naar de onderzochte sites. Windows Mobile, Symbian en Android zitten allen iets boven de 6 procent van het internetverkeer dat komt van mobiele telefoons. Opmerkelijk is dat het relatief nieuwe Android nu al evenveel marktaandeel heeft als veteraan Symbian. Blackberry staat op ruim 2 procent marktaandeel.

In Nederland ziet T-Mobile Nederland ook een sterke toename van het mobiele dataverkeer. Dit vertelde het bedrijf afgelopen vrijdag bij de presentatie van de jaarcijfers. iPhone-gebruikers hebben een dertig tot veertig keer hoger internetgebruik dan gewone klanten, zegt de officiële iPhone-aanbieder voor Nederland.